Home A csokoládéról... A csokiról olvastuk...
A csokiról olvastuk...

Köztudott az a tény, hogy az étcsoki egészséges lehet,
mert az egészséges étcsokinak:

  • magas az antioxidáns tartalma
  • magas a flavonoid tartalma
  • magas az Acai tartalma

Nemrég ezek a mínőségi étcsokoládék lekerültek a "tiltólistáról" hisz bizonyítottan szerepet játszanak a hosszú egészséges élet megtartásában.

Független laboratóriumokban végzett mérések eredményei alapján a következő állításokat tehetjük:

  • Minél nagyob százalékban tartalmaz az étcsokoládé kakaót,
    annál magasabb az antioxidáns hatásfoka benne.
  • Amikor már nem növelhető a kakótartalom a csokoládéban,
    akkor még növelhető az antioxidáns tartalom például
    fekete áfonyával vagy Acai bogyóval.
  • A magas flavonoid tartalmú csokoládét fogyasztók
    ellenállóbbak az UV sugárzással szemben!
  • Mivel a gyártás során nincs magas hőhatás, ezért az antioxidánsok
    megőrzik hatásfokukat !
  • Az ilyen csokoládéban NINCS finomított cukor !


Mi az a Acai bogyó ?

Valami amiben 10x nagyobb az antioxidáns tartalom mint a szőlőben és 2x nagyobb mint a kék áfonyában !!!

Az Acai vagy Açaí (ejtsd ászáí) az amazonasi őserdőkben előforduló pálmafajta. Bogyó terméséről híres, mely bolygónk tökéletes gyümölcsének is nevezhető, mivel nagyon gazdag tápanyagokban, mint az aminosavak, létfontosságú zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek. A gyümölcsök közül növényi tápanyag összetételben a legjobb antioxidáns.

Az amazóniai bennszülött törzsek az „élet fájaként” tisztelték az Açai-t, évszázadokon át használták, termesztették ültetvényeiken és fogyasztották, mely balzsamként hatott egészségi állapotukra. Az amazóniai bennszülöttek állítólag harcba indulásuk előtt fogyasztották a dzsúszt, erejüket, állóképességüket fokozva általa. Helyi legendák mágikus erőt tulajdonítottak az italnak, mely fokozza a szexuális vágyat és teljesítőképességet. Sajnos romlékony gyümölcs így pl. a brazilok is fagyasztott pépként (polpa de açaí) fogyasztják, Európába legfeljebb dzsuzok alkotórészeként vagy szárított (kapszula) formában jut el.

Valamennyien hallottunk a szabad gyökök egészségre káros hatásairól. A szabad gyökök mindenhol jelen vannak, ételeink fogyasztása közben és a beszívott levegőben, támadják védekező mechanizmusunkat, immunrendszerünket. Az açai bogyó és a Mistica-ban található többi gyümölcs az anthocyaninok természetes elegye. Az anthocyaninok nagyon intenzív antioxidánsok, melyek a bogyós gyümölcsökben, piros színű, pigment-tartalmú egészséges ételeinkben találhatók. Ezek a keverékek az egészségre ható számos jótékony képességeik által támogatják szervezetünk keringési és cardiovascularis folyamatait.

Az erőteljes antioxidánsokon kívül az açai esszenciális zsírsavakat, aminosavakat, növényi szterineket is tartalmaz, amik vegyileg magukhoz kötik a koleszterint. A szterin segít fenntartani a normális koleszterin szintet, szabályozza termelődésének volumenét. Segíti a prosztata és az egész immunrendszer helyes működését.

  • Antioxidánsok megelőzik a sejtek fertőzéseit, a korai öregedést,
  • Anthocyaninok támogatják a szív- és érrendszert,
  • Telítetlen zsírsavak segítik az emésztőrendszeri folyamatokat,
  • Phytosterolok segítik fenntartani a normális koleszterin szintet,
  • Aminosavak a szervek és izmok működését támogatják.


 

Nyitva tartás

1093 Bp, Vámház krt. 1-3.
+36 (30) 696-7013

Nyitva tartás:
Hétfő 08h-17h
K-Cs. 08h-18h
Szo. 08h-15h
Vas. ZÁRVA

Látogatók

mod_vvisit_counterMa18
mod_vvisit_counterTegnap110
mod_vvisit_counterHéten415
mod_vvisit_counterHónapban1410
mod_vvisit_counterÖsszesen982498